Tarihçe

Tarihçe

             2015 yılında Türkiye Petrolleri tarafından inşa ettirilen okul binamızda, Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılında Batman ilimiz Gültepe mahallesinde, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 12 sınıfla hizmete başlamıştır.

 

   

12.05.2020 1159

         12-05-2020

         Okulumuzda 15 şubede 400 ortaokul öğrencisi, 23 şubede 560 Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencisi ve 5 şubede 80 Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olmak üzere toplam 43 şubemiz ve 1040 öğrencimiz mevcuttur.

 

      Okulumuz; İmam Hatip Fen Lisesi Programı, İmam Hatip Sosyal Bilimler Lisesi Programı ve İmam Hatip Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar (Güzel Sanatlar) Programı, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Programı ve Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulayan bir Proje Okuludur.

 

     Okulumuz; 500 kişi kapasiteli konferans salonuna, 7.000 kitaplık kütüphaneye, jimnastik salonuna,  voleybol sahasına, masa tenisi, satranç, dart ve zeka oyunları oynama alanlarına sahiptir. 42 derslik ve laboratuvarların tamamında akıllı tahta teknolojisi kullanılmaktadır.

 

      Teknolojik bir alt yapıya sahip olan TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitim öğretimde tarih yazmak için çalışmalarına devam etmektedir.

 

      Okulumuza; hem ortaokul bölümüne hem de lise bölümüne sınavla öğrenci alınmakta olup aynı zamanda Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre nakil işlemleri gerçekleştirilmektedir.    

      Okulumuzun idari kadrosu bir müdür, 1 müdür baş yardımcısı ,5 müdür yardımcısı ve 59 kadrolu öğretmenden oluşmaktadır. Okulumuz müdürlüğünü İrfan ORTAÇ yürütmektedir.