Dini gün ve geceler

Bu ayın KTS programında Dini gün ve gecelerde ( Ramazan Ayı) yapılması gereken etkinlikler ve programlar yapıldı. Ramazan ayının önemine dikkat çekmek için okulumuzun giriş kısmına Ramazan Köşemizi oluşturduk. Bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz okula girdiği zaman Ramazan köşemizi görüp hem Ramazan ayına girerken o maneviyatı yakalamış olacak hem de Ramazan ayının neden 11 ayın sultanı olduğunu kavrayacaklardır.

Ramazan ayının önemini anlatmak ve maneviyatını yakalamak için öğrencilerimize yönelik sohbet yapıldı. Yapılan bu sohbette Ramazan Ayının neden bu kadar önemli olduğu, Kadir gecesinin ALLAH katındaki değerinin ne kadar büyük olduğunu ayet ve hadislerle vurgulandı. Bu ayda indirilen Kutsal kitabımız Kur’an-Kerim sayesinde, Ramazan ayının 11 ayın sultanı olduğu, Hz peygamberin (sav),peygamberlerin en üstünü olduğu ve de Hz peygamberin ümmetinin de  en hayırlı ümmet olduğu vurgulandı.

Ramazan ayında kılınan teravih namazının önemini vurgulamak için ve nasıl kılınacağına dair ortaokul öğrencelerimize yönelik bir etkinlik yapıldı. Bu uygulamalı etkinlikte öğrencilerimiz teravih namazı kıldılar ve de teravih namazında nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair vurgular yaptılar. Bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz teravih namazının önemini anladılar.

27.03.2023 150

27-03-202327-03-202327-03-202327-03-202327-03-2023